sâmbătă, 21 decembrie 2013

SARATELE




Fiindca de azi am inceput oarecum pregatirile pentru masa de Craciun, m-am gandit sa incep cu niste preparate care necesita 'migala' si am inceput cu aceste saratele, care mi-au facut mare placere: nu le-am mai facut de anul trecut.Vi le recomand cu mare drag, au mare succes, merg foarte bine la un pahar de vorba cu cei dragi.
Pentru aluat avem nevoie de:                                                      decor saratele:
   1 kg faina alba                              150 ml lapte caldut                   seminte de chimion
   500 g telemea de vaca                      4 linguri untura                      seminte de mac
   100 g cascaval                               14 g drojdie uscata                 seminte de susan
   1/2 lingurita sare                               2 oua intregi ;                       galbenus de ou pentru uns saratelele

In faina cernuta foarte bine se pune drojdia uscata si pe rand se adauga toate ingredientele din aluat, se framanta cu mana, sau se introduc toate ingedientele in robot. Se lasa aluatul la dospit 45" dupa care se intinde aluatul pe masa cam de 1 cm grosime, se modeleaza dupa plac, se unge cu galbenus de ou, iar deasupra se presara chimion, mac si susan, dupa gustul dvs.Se coc 20-25 ' la 160 grade C.
Va doresc pofta buna si va astept cu drag pentru urmatoarea reteta.

  







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu