sâmbătă, 21 decembrie 2013
SARATELE
Fiindca de azi am inceput oarecum pregatirile pentru masa de Craciun, m-am gandit sa incep cu niste preparate care necesita 'migala' si am inceput cu aceste saratele, care mi-au facut mare placere: nu le-am mai facut de anul trecut.Vi le recomand cu mare drag, au mare succes, merg foarte bine la un pahar de vorba cu cei dragi.
Pentru aluat avem nevoie de: decor saratele:
1 kg faina alba 150 ml lapte caldut seminte de chimion
500 g telemea de vaca 4 linguri untura seminte de mac
100 g cascaval 14 g drojdie uscata seminte de susan
1/2 lingurita sare 2 oua intregi ; galbenus de ou pentru uns saratelele
In faina cernuta foarte bine se pune drojdia uscata si pe rand se adauga toate ingredientele din aluat, se framanta cu mana, sau se introduc toate ingedientele in robot. Se lasa aluatul la dospit 45" dupa care se intinde aluatul pe masa cam de 1 cm grosime, se modeleaza dupa plac, se unge cu galbenus de ou, iar deasupra se presara chimion, mac si susan, dupa gustul dvs.Se coc 20-25 ' la 160 grade C.
Va doresc pofta buna si va astept cu drag pentru urmatoarea reteta.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu