Ingrediente pentru aluat: Ingrediente pentru umplutura:
500 g faina alba rahat asortat
1 ou miez de nuca taiat marunt
5 linguri untura 1 borcanel(400g) dulceata dvs preferata
150 g smantana
1 vf.de cutit de sare
3 linguri zahar
7 g drojdie uscata
putina apa calduta pantru framantat aluatul;
In faina cernuta se adauga drojdia uscata, apoi pe rand se adauga toate ingredientele din aluat, se framanta cu apa calduta pana cand aluatul devine ferm.Toate ingredientele trebuie sa le puneti la temperatura camerei, in special smantana, ouale si untura.Se lasa aluatul la dospit 45" dupa care se intinde cu vergeaua si se modeleaza dupa placul fiecaruia. Se coc in tavi cu hartie de copt in jur de 25-30' la temperatura de 160 grade C.
Pentru umplutura se amesteca dulceata cu miezul de nuca taiat marunt, iar rahatul se taie batonase julien.
Eu am facut separat cornulete cu rahat si cornulete cu compozitia de dulceata cu nuci.
Dupa coacere, cornuletele se pudreaza fierbinti cu "mult" zahar pudra.
Va urez pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu