sâmbătă, 21 decembrie 2013

PRAJITURA FIGARO


Ingediente blat:                                         Ingrediente crema:                Insiropare blat:
6 albusuri                                                     4 galbenusuri                            150 ml cafea expresso
200 g zahar pudra                                        5 linguri zahar pudra                  80 g lichior
300 g nuci prajite si taiate marunt                  1/2 pastaie vanilie
1vf. cutit sare
6 linguri faina

Compozitia blatului este pentru o tava dreptunghiulara, normala ca si marime.
Pregatim blatul: albusurile se bat foarte bine cu un vf. de cutit de sare pana cand  se intaresc, apoi se adauga zaharul pudra in ploaie. Dupa ce s-a format  bezeaua se adauga nucile prajite si taiate marunt, iar apoi se incorporeaza faina foarte incet, cu o spatula de sus in jos.Se tapeteza tava cu hartie de copt unsa cu putin unt, se toarna compozitia, nivelandu-se foarte bine.Se coace 15' la 160 grade C.
Se pregateste o cafea aromata si se amesteca cu un lichior preferat( eu am pus Crema Carolans), aceasta se toarna peste blatul fierbinte.
Pregatirea cremei: pe baie de abur se mixeaza foarte bine galbenusurile cu zaharul pudra, pana ce se dubleaza compozitia, iar la sfarsit se aromatizeaza cu vanilia.(puteti sa folositi si esenta, eu am avut pastaie, am dizolvat semintele din pastaia de vanilie intr-o lingurita de lapte caldut, iar apoi am strecurat-o).
Dupa ce s-a racit blatul insiropat, se toarna crema intr-un strat foarte subtire si se decoreaza cu ciocolata rasa.
Pofta buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu