Islerele sunt niste prajituri sau mai bine zis fursecuri cu ciocolata, foarte bune, sunt facute dupa o reteta ungureasca, se gaseau la cofetarii in Tg. Mures, in perioada copilariei mele. De atunci mi-au ramas in suflet, am gasit reteta la o prietena din acea zona si iata ce a iesit!
ALUAT:( pt. 60 buc.)
500 g. faina, 250 g. unt, 200 g. miez nuca prajita si macinata foarte fin, 2 galbenusuri, 2 lingurite extract vanilie, 150 g. zahar pudra, 1 vf. sare;
Se framanta aluatul, se pune in folie de plastic si se da la rece 30 min.
Se intinde aluatul intre 2 folii de plastic, se decupeaza diferite forme dupa preferinte, eu am facut inimiare si forme rotunde.
Se coc pe hartie de copt, 20 min. la 170 grade C. Atentie, sunt foarte fragede si trebuie lasate sa se raceasca complet, apoi se umplu cu crema.
CREMA:3 oua intregi, 2 linguri cacao, 200 g. zahar pudra, 250 g. unt, 1 lingurita vanilie, 2 lingurite rom;
Toate ingredientele, in afara de unt se pun intr-o cratita la foc mic, se amesteca pana ce se ingroasa crema, se da la rece, se freaca untul spuma si se incorporeaza cate putin din crema racita, pana devine o spuma de ciocolata delicioasa:)))))
Fursecurile se lipesc doua cate doua cu crema obtinuta.
GLAZURA: 100 g. zahar pudra, 2 linguri cacao, 1 linguriza zeama de lamaie, putina apa fiarta, 2 lingurite ulei;
Aceasta glazura se prepara la rece, se amesteca zaharul cu cacaoa, cu zeama de lamaie, uleiul si lingura dupa lingura apa fierbinte, pana la formarea glazurii, rezulta o glazura fluida si foarte lucioasa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu