ALUAT: 500 g. faina, 1 lingurita sare, 400 ml. apa calduta;
Intr-un vas mare amestecam faina impreuna cu sarea, apoi adaugam incet, incet apa caduta, cand aluatul incepe sa se lege si devine ferm, e momentul sa ne mutam pe o planseta tapetata cu faina, continuand framantatul, pana ce aluatul devine omogen si elastic. Se imparte aluatul in 6,8 parti egale, din care facem bile, pe care le punem inapoi in bol si le acoperim cu un servet, pana ce pregatim umplutura.
Eu am pregatit umplutura din:750 g branza telemea de vaca, 400 g. branza maturata de capra, 5 oua si 4 linguri smantana. Se pot umple si cu carne si cu legume....... dupa preferintele fiecaruia!
Placinta se inchide ca o pizza calzone si se coace pe o plita bine incinsa. ( Eu am copt placinta intr-o tigaie de teflon foarte bine incinsa si unsa cu putin ulei, cu ajutorul unui servetel. ) Se rumenesc pe ambele parti la foc mic, apoi fierbinti fiind, se ung cu putin ulei de masline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu