marți, 7 octombrie 2014

CHEC CA-N BANAT

Azi, fiind o zi mohorata de toamna cu multa ploaie, nu am vrut sa ma las indispusa si rasfoind unul din volumele marelui patriarh al gastronomiei nationale, Radu Anton Roman, m-am decis la "indemnul" dansului sa incerc urmatoarea reteta, pe care o prezinta: " cel mai bun chec pe care l-am mancat in viata mea. Fiind foarte curioasa din fire, am citit reteta si m-am apucat de treaba. Iata poza care m-a ispitit!

500 g. faina                                        1 paharel mic de rom
100 g. stafide                                      zahar vanilinat
20g. praf de copt                                8 oua
100 g. miez de nuca tocat                   coaja de la 1 lamaie
220 g. unt                                           300 g. zahar pudra


- Se freaca untul cu jumatate din zahar si 8 galbenusuri pana se face compozitia fina si cremoasa;
- Praful de copt se dizolva in rom;
- Se adauga coaja de lamaie, zaharul vanilinat, romul cu praful de copt, nuca, stafidele si se amesteca bine;
- Albusurile se bat spuma deasa cu restul de zahar;
- Se amesteca toate si incet, incet se adauga faina cate un pic;
- Tavile se tapeteaza cu hartie unsa cu unt si se umplu cu aluat;
- Cuptorul trebuie sa fie incins la inceput si " molcomit" apoi;
 "Cand s-a rumenit si a prins coaja, e gata checul, sa-nceapa sarbatoarea! "
Eu am turnat compozitia in tavi de briose.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu