INGREDIENTE PENTRU FOI: 8 albusuri, 220 gr. zahar tos, 250gr. nuci prajite si macinate fin, un praf bicarbonat stins cu suc de lamaie, un praf sare;
MOD DE PREPARARE FOI: se bat albusurile spuma cu praful de sare, se toarna zaharul tos in ploaie, pana cand compozitia este lucioasa si matasoasa, se opreste mizxerul si se incorporeaza nucile macinate si bicarbonatul stins. Rezulta doua foi care se vor coace separat pe hartie de copt, 15 minute la 180 gradeC.
GLAZURA: 8 galbenusuri, 100 gr. zahar pudra, 2 linguri cacao, 3 linguri lapte se pun intr-o craticioara la bain marie, se amesteca continuu, pana ce incepe sa se ingroase crema. Se da la rece, iar separat se mixeaza 200 gr. unt moale cu 3 linguri crema mascarpone si putina esenta de rom. Dupa racire se unesc cremele.
GAZURA: 200 gr. ciocolata fina, 200 gr. frisca lichida; Se incalzeste frisca lichida si se adauga ciocolata, se amesteca pana ce ciocolata s-a incorporat si s-a ingrosat glazura.
Prajitura se asambleaza astfel: se aseaza prima foaie intr-o tava, se pune crema de ciocolata, se acopera cu a doua foaie, iar deasupra se toarna glazura.
Rezulta o prajitura foarte concentrata, o recomand doar iubitorilor de ciocolata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu