Fiindca au trecut sarbatorile Pascale, fiindca ne-am linistit, fiindca am intrat in "normalitate ", m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta reteta de prajitura cu foi cu miere de albine, o prajitura care mi-a adus numai complimente, fara falsa modestie:))) Va recomand s-o incercati, nu o sa va para rau nici un moment!
Aluatul pentru foi: 150 gr. zahat tos, 1 ou intreg, 3 linguri lapte, 3 linguri miere de albine, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 400 gr. faina, 30 gr. unt , un praf sare;
Mod de preparare foi: La bain marie, intr-o craticioara de inox, se pun toate ingredientele , in afara de faina, se amesteca continuu, din momentul in care incep sa fiarba, se mai tin 4 minute.
Se toarna compozitia intr-un castron si se incepe sa se adauge faina cernuta. Se formeaza un aluat cald, se imparte in 3 parti egale, se infoliaza fiecare parte in folie.
Se intind foile de aluat intre doua folii de plastic.Secret: cu prima foaie nu o sa aveti probleme, pentru ca aluatul este inca cald, pentru celelalte foi, inainte de a le prelucra, bagati-le pentru 20 secunde in cuptorul cu microunde.
Se tapeteaza dosul tavii cu unt si faina, se aseaza foaia si se coace 8 minute, la 170 C.
Atentie: foile se coc foarte repede.
Crema:
Se face un gris cu lapte din 750 ml. lapte, care se da la rece.Separat se mixeaza 200 gr. unt moale cu 200 gr. zahar pudra, dupa racirea grisului se unesc, se adauga vanilie. Dupa preferinte puteti sa adaugati si zeama si coaja de lamaie, eu am preferat vanilia.
Asamblarea prajiturii:
Se pune intr-o tava inalta folie, se pune prima foaie, se adauga crema de vanilie, se acopera cu a 2 a foaie, se adauga dulceata preferata( eu am pus dulceata de caise ) si se acopera cu a 3 a foaie. Se acopera prajitura cu folie si se da la rece.
Se pudreaza inainte de servire.
Pofta virtuala buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu