Dragii mei,
Desi am lipsit mult timp, motivat de altfel, am revenit si m-am trezit cu o pofta nebuna de chec, adevaratul chec cu cacao, fara alte ingrediente inventate. Ce sa va spun, am nenumarate retete de chec, de la mama, de la sor"mea, de la prieteni, de la mamele si bunicile prietenilor, nu ca as fi eu prea pretentioasa, dar nici o reteta nu a fost deplina. Rasfoind si iar rasfoind, am gasit zic eu ceva bun, m-am orientat prima data dupa aspectul ademenitor si pufos, apoi m-am apucat de treaba. Rezultatul a fost peste asteptari, nu ca as fi avut vreun merit, e un banal chec, reteta a fost cea care a invins!
Daca aveti vreodata pofta, va rog sa incercati aceasta reteta si sa-mi spuneti daca am avut dreptate.
CHEC CU CACAO
INGREDIENTE: 6 OUA INTREGI, 2 CANI ZAHAR TOS, 1 CANA ULEI, 1 CANA LAPTE CALDUT, 1 PRAF SARE, 10 G PRAF COPT, 3 LINGURI CACAO;
MOD DE PREPARARE:
Se mixeaza 20 de min. ouale cu zaharul si praful de sare pana ce compozitia isi dubleaza volumul, apoi se adauga laptele, uleiul si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Se tapeteaza o tava mare de cozonac, se pastreza putina compozitie care se amesteca cu cacaoa, daca aceasta compozitie se ingroasa, se mai adauga putin lapte.
Se toarna prima compozitie in tava, apoi se marmoreaza cu compozitia cu cacao.
Se coace 45 min. la 170 grade C.
Desi am lipsit mult timp, motivat de altfel, am revenit si m-am trezit cu o pofta nebuna de chec, adevaratul chec cu cacao, fara alte ingrediente inventate. Ce sa va spun, am nenumarate retete de chec, de la mama, de la sor"mea, de la prieteni, de la mamele si bunicile prietenilor, nu ca as fi eu prea pretentioasa, dar nici o reteta nu a fost deplina. Rasfoind si iar rasfoind, am gasit zic eu ceva bun, m-am orientat prima data dupa aspectul ademenitor si pufos, apoi m-am apucat de treaba. Rezultatul a fost peste asteptari, nu ca as fi avut vreun merit, e un banal chec, reteta a fost cea care a invins!
Daca aveti vreodata pofta, va rog sa incercati aceasta reteta si sa-mi spuneti daca am avut dreptate.
CHEC CU CACAO
INGREDIENTE: 6 OUA INTREGI, 2 CANI ZAHAR TOS, 1 CANA ULEI, 1 CANA LAPTE CALDUT, 1 PRAF SARE, 10 G PRAF COPT, 3 LINGURI CACAO;
MOD DE PREPARARE:
Se mixeaza 20 de min. ouale cu zaharul si praful de sare pana ce compozitia isi dubleaza volumul, apoi se adauga laptele, uleiul si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Se tapeteaza o tava mare de cozonac, se pastreza putina compozitie care se amesteca cu cacaoa, daca aceasta compozitie se ingroasa, se mai adauga putin lapte.
Se toarna prima compozitie in tava, apoi se marmoreaza cu compozitia cu cacao.
Se coace 45 min. la 170 grade C.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu