sâmbătă, 1 iunie 2019
CHECUL ADRIANEI (sora mea frumoasa, desteapta si gospodina)
O intrebare adresata surorii mele dis de dimineata si gata s-a rezolvat! Am cerut o reteta buna de chec, nu ca nu as sti , nu ca nu as avea vreo reteta, dar vroiam ceva si mai si, ceva fin si in acelasi timp aromat. Va recomand cu incredere aceasta reteta si va spun si de ce! Este pufos, bun si foarte aromat, intr-un cuvant nu-i lipseste nimic.
Reteta este pentru un chec, dvs. dublati, triplati........ de , fiecare dupa familion, cat e de numeros.
INGREDIENTE:
5 oua, 200 g. zahar pudra, o lamaie ( coaja si zeama), 5 lg. ulei, un praf de sare, zahar vanilinat, 200 g. faina cernuta.
MOD DE PREPARARE: se despart galbeusurile de albusuri, in galbenusuri se pune zaharul, zaharul vanilinat, sarea, coaja si zeama de lamaie, uleiul si se mixeaza pana ce isi dubleaza cantitatea. Separat se mixeaza albusurile ca pentru bezea, se incorporeaza in bolul cu galbenusuri, se adauga faina in ploaie, bineinteles cernuta si cu o paleta, astfel incat compozitia sa fie foarte aerata. Se tapeteaza tava cu unt si faina si se pune la copt.Eu am facut doua checuri si le_am copt 50 min. la 165C.
Va urez sambata placuta si in weekend neaparat un dulce de casa!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu