miercuri, 12 decembrie 2018

PRAJITURA SEMILUNA(mai desteapta putin:))

                       
E aspectoasa, delicioasa si foarte usor de preparat, incercati daca nu credeti:)))))

Pentru prepararea blatului aveti nevoie de : 150 g unt,  80g zahar pudra, 150 g faina, 2 lg.cacao, 1 praf copt, 6 albusuri si inca 80g zahar pudra si 150 g  miez de nuca fin macinata.
E foarte usor, se mixeaza untul cu 80g zahar pudra, se adauga faina , cacaoa si praful de copt, separat se mixeaza albusurile cu celelalte 80 g zahar pudra, se amesteca cu o spatula, astfel incat compozitia sa se pastreze bine aerata, la sfarsit se adauga nuca macinata. Acest blat se coace la 180 grade C, stiti voi, ca doar sunteti gospodine.
Dupa coacere avem nevoie ca blatul sa se raceasca si incepem cu mixarea a 6 galbenusuri cu 120 g zahar pudra, aceasta compozitie se pune pe blatul racit si se da 10 minute la cuptorul incins 180 grade.

Acum preparam glazura:
Intr-o craticioara smaltuita se pune 100 ml. lapte si 150 g zahar, se fierbe pana devine sirop, se adauga 200 g unt, 1 ciocolata 100 g, eu am pus Milka cu lapte si am mai adaugat si o lingura de cacao, o lingura de rom, iar la sfarsit 150 g nuca macinata. Aceasta glazura se lasa sa se raceasca si se pune pe prajitura.
Prajitura se acopera cu folie alimentara si se pune la rece 2 h, acum puteti sa o taiati in forma de semiluna cu un cerc sau cu un pahar,
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu